Bästa vännerna Hanna och Rei

25 maj 2023

Hunden Rei på stan.

Vi följde med Rei och Hanna på en utekväll med deras gemensamma vänner. Vi pratade om en whippets liv, Reis kärlek för Cheetos och om att vara assistent och hjälpreda till sin bästa vän.

Berätta om Rei.

Rei är en levnadsglad liten dam som uppskattar när allting handlar om henne. Hon älskar sovmorgon och ostbågar. Som en extrem vaneperson, hade hon gärna gått samma promenad varje dag, ätit samma tid varje dag, leka samma lek varje dag. Men livet är inte rättvist, vilket hon bittert fått erfara.

Hur är er relation?

Rei är en väldigt god vän till mig. På många sätt min bästa vän, som jag umgås med sjukt mycket. Vi är familj, men jag är också hennes assistent, hjälpreda och städare. Min sambo är idolen, vilket jag har som ständigt mål att överträffa.

Hur är era dagar tillsammans?

Rei följer alltid med mig eller min sambo Peter till jobbet. Efter jobbet, om vi inte går ut och äter någonstans eller tar ett glas med någon, brukar hon träffa någon av sina hundvänner och springa av sig i hundgården, eller ta en längre promenad så att hon kan få sova hela kvällen. Ett stort intresse för henne är att sova, så det är viktigt att jag planerar mina dagar så att hon kan sova här och var.

Det låter som hon har en egen personlighet?

Ja, på kvällarna brukar hon ligga och sjunga för sin plastorm, i hopp om att vi ska fylla den med godis. Men sången är så förtjusande att vi ibland missar målet där.

Följer Rei med dig överallt?

Hon är ofta med på kontoret. Numer går vi främst till restauranger där servitörerna ställer fram en skål med vatten innan de ger en menyerna. Det säger något om människor som jag uppskattar. Hundar är ju små liv i sig, som också vill leva i världen utanför hemmets fyra väggar.

Händer det att du önskar att Rei var med dig, när hon inte är det?

Främst när vi reser. Jag hade älskat att visa Rei världen, och ofta när jag är utomlands kommer jag på mig själv med att tänka ”den här parken hade Rei älskat”.

Presskontakt

Désirée Maurd, pressansvarig på Hedvig

Désirée Maurd

Communications Director
desiree@hedvig.com

Visa fler artiklar