Beräkna ditt pris
  • Hemförsäkring
  • Ge tillbaka
  • Hedvig Zero
  • Om Hedvig
  • Beräkna ditt pris
Vårt mission:

Världens mest fantastiska hemförsäkring

Om Hedvig

Om sanningen ska fram, vem gillar att köpa försäkring? Fullt förståeligt om man tänker på hur försäkringar fungerar idag. Du betalar dina räkningar utan att riktigt veta vart pengarna tar vägen. När du väl behöver den hjälp du har betalat för, får du känslan av att bli lite motarbetad eller kanske till och med misstrodd. Varför är det så?

Problemet med vanliga försäkringsbolag är att de tjänar mer när de betalar dig mindre. Hedvig är inget vanligt försäkringsbolag. Vi behandlar dina pengar som dina och tar bara en fast del av månadskostnaden för att driva och utveckla tjänsten. Resten av det du betalar öronmärks för att ersätta skador. Dina pengar är aldrig våra pengar. Istället ligger de på ett separat konto och kan endast användas för att betala ersättning till dig eller någon annan av våra medlemmar. När alla skador har betalats skänks överskottet till organisationer som gör världen bättre. Du väljer själv vad ditt hjärta klappar för.

Allt vi bryr oss om är att ge dig hjälp när du behöver det. Och när du inte gör det, så hjälper vi dig att hjälpa andra.

Fredrik Fors, (COO & Co-founder), John Ardelius (CTO & Co-founder), Lucas Carlsén (CEO & Co-founder)

Press

Sweden’s Hedvig raises $10.4M led by Obvious Ventures to build ‘nice insurance’Hedvig is building a new generation of insurance platforms that use AI to help evaluate customers and operate on a policy of using surplus for social good.
Techprofilernas utmanare når nya miljardmålUppstickaren Hedvig har vunnit mark på försäkringsmarknaden under sitt första år.
Mobilappen som ska utmana försäkringsjättarnaVänder sig till den nya generationens kräsna konsumenter och vill släcka ångesten som många känner för sin hemförsäkring.
Hedvig är en av Europas 100 hetaste startupsUtsedda av Wired UK
Backas av tungviktare – nu ska Hedvig utmana försäkringsbranschenHedvig utmanar försäkringsbranschens jättar.
Hedvig är en av Sveriges 13 hetaste startups 2018Hedvig har som mål att digitalisera den dinosaurie-liknande försäkringsbranschen.

Läs våra senaste pressmeddelanden här:
27 Augusti 2019
2 September 2019

Vi finns på press@hedvig.com och våra presskit finns att ladda ner här.