Beräkna ditt pris
  • Hemförsäkring
  • Ge tillbaka
  • Hedvig Zero
  • Om Hedvig
  • Beräkna ditt pris
  • Blogg
  • Fem anledningar till att...

Fem anledningar till att se över din hemförsäkring – helst igår

Att gå igenom sin hemförsäkring en gång per år låter inte som den roligaste uppgiften, men kan vara avgörande när skadan väl är framme. Här listar vi fem anledningar till varför du borde se över din hemförsäkring idag (helst igår).

En klassisk hemförsäkring brukar förnyas automatiskt en gång per år, och som konsument kan detta vara lätt att missa. För att slippa en otrevlig överraskning rekommenderar vi dig att ta reda på ditt förnyelsedatum, samt att att lägga in en kalenderpåminnelse en vecka innan det är dags för den årliga förnyelsen. Datumet hittar du genom att kontakta ditt försäkringsbolag eller logga in på deras hemsida. Genom att hålla koll på datumet har du god tid på dig att se över pris och villkor, innan förnyelsen sker automatiskt.

1. Du kan spara pengar

Det kan vara en bra idé att se sig om av den enkla anledningen att du kan spara otroligt mycket pengar – i vissa fall upp till tusentals kronor per år. Detta gäller speciellt för dig som varit kund hos ett försäkringsbolag i flera år, då priserna smyghöjs varje år. Priset för en hemförsäkring har under de senaste tre åren i snitt höjts med 23%, medan basskyddet är oförändrat. Billigast är absolut inte alltid bäst när det kommer till försäkring – priset borde alltså bara vara en av faktorerna som ligger till grund för valet av försäkringsbolag.

2. Det kan finnas en bättre match

Har du koll på vad som ingår i din försäkring och vad det finns för undantag? Detta kan bli en fallgrop, då många under flera år betalar för sin försäkring utan att veta vad skyddet faktiskt omfattar. Grundskyddet hos försäkringsbolagen kan vara väldigt likt – det kan alltså finnas en poäng med att se över vad som är viktigt för just dig. Är du till exempel ofta ute och reser mer än 45 dagar i sträck? Då kan det vara värt att kika på det utökade reseskyddet. Om du däremot äger mycket dyr elektronik kan det vara smart att välja försäkring utifrån åldersavdraget för just teknikprylar. Utgå ifrån dina personliga preferenser så är det enklare att välja rätt försäkring!

3. Servicen skiljer sig åt

Utöver ett bra pris och schyssta villkor borde du värdera servicen högt när du väljer försäkringsbolag. Hur beter sig ditt försäkringsbolag när det kommer till kritan? Om du aldrig har varit i kontakt med ditt försäkringsbolag kan det vara svårt att veta hur servicen är. För att ändå få en uppfattning rekommenderar vi dig att kika på recensioner på exempelvis Trustpilot, där alla Sveriges försäkringsbolag är samlade.

Img

4. Drulle – det viktigaste tillägget

Allrisk, även kallad drulleförsäkring, täcker oförutsägbara skador som kan drabba dina prylar – till exempel om du skulle tappa telefonen i marken eller spilla kaffe över datorn. Drulleskador är de skador som genomsnittssvensken oftast anmäler. Det finns alltså en vits med att skaffa en hemförsäkring som inkluderar just drulle. Ett till plus i kanten är att du även slipper skaffa produktförsäkringar för enskilda teknikprylar, då dessa täcks av drulleskyddet.

5. Bolagets värderingar

Likväl som när du gör andra konsumtionsval i vardagen, är det viktigt att du tar hänsyn till försäkringsbolagets värderingar. Det kan vara en bra idé att fundera över vad bolagets pengar faktiskt används till och om det finns några hjärtefrågor eller visioner du kan relatera till.

--

Hedvig är det digitala försäkringsbolaget med högst betyg på Trustpilot, utan bindningstid, som skänker sitt överskott till välgörande ändamål därmed tar ett tydligt ställningstagande för ett bättre samhälle.

Skaffa Hedvigs hemförsäkring
hedvig academy