Frågor och svar

Vilka typer av försäkringar har Hedvig?

Just nu försäkrar Hedvig dig som äger eller hyr en lägenhet. Försäkringen täcker inte bara din lägenhet utan också dig – till exempel när du reser. Självklart ingår även ”drulleförsäkring” för alla dina prylar – så länge de inte kostar mer än 50 000 kronor styck.

Jag vill byta till Hedvig men har redan en försäkring, hur gör jag?

Det är inga problem, Hedvig sköter bytet åt dig. Allt du behöver göra är att signera med Mobilt BankID. Hedvig aktiverar din försäkring så fort bindningstiden går ut på din gamla. Du blir aldrig utan försäkring och behöver inte krångla med uppsägningen.

Hur lång är bindningstiden?

Det finns ingen bindningstid! Hedvig är Sveriges enda hemförsäkring utan. Det betyder att du kan säga upp din försäkring precis när du vill, utan anledning.

Är Hedvig tryggt?

Hedvig tryggas av ett globalt försäkrings­bolag som heter International Insurance Company of Hannover. De är del av en av världens största försäkringsgrupper. Tryggare kan det nog inte bli!

Varför samarbetar Hedvig med välgörenhetsorganisationer?

Vissa år är skadorna låga, och då blir det pengar över. Ett vanligt försäkrings­bolag hade tagit pengarna som extra vinst. Det gör inte Hedvig. När det blir pengar över skänks de istället till ett gott ändamål. Du bestämmer vilket!

Är Hedvig icke-vinstdrivande?

Nej, Hedvig är ett vanligt bolag. Hedvig tar en fast avgift på 20% av det du betalar varje månad för att kunna ge dig bra service. Men aldrig mer än så! Det blir schysstare med en fast avgift. Då kan du känna dig trygg med att Hedvig behandlar dig rättvist när du har en skada, eftersom Hedvig aldrig vinner något på att hålla inne med dina pengar.

Hur vet jag vad min försäkring täcker?

Det ser du tydligt i appen, men om du är intresserad finns så klart hela försäkringsvillkor också! De hittar du här:

För dig som hyr din lägenhet

För dig som äger din lägenhet

För dig som försäkrar en extra dyr pryl

Vill du inte läsa hela villkoren finns sammanfattningar här:

Förköpsinformation för dig som hyr lägenhet

Förköpsinformation för dig som äger lägenhet

Förköpsinformation enligt europeisk standard

Vad kostar Hedvig?

Ditt pris beror på lite olika saker, till exempel hur du bor, var du bor och hur många du bor med. Så för att kunna ge dig ett pris behöver Hedvig lära känna dig lite först. Ladda ner appen, så tar vi det därifrån!

Hur betalar jag för min försäkring?

Eftersom du inte har någon bindningstid betalar du per månad. Hedvig tar betalt via ett digitalt autogiro som kopplas till ditt bankkonto. Det sätts upp direkt i appen när du blir medlem, allt du behöver göra är att signera en gång med Mobilt BankID.

Hur kommer jag i kontakt med Hedvig?

Du kan fråga Hedvig vad som helst när som helst direkt i appen. Du kan självklart också be en av oss att ringa upp dig. Om du gillar att maila når du Hedvig på help@hedvig.com

Hur rapporterar man en skada till Hedvig?

Det gör du direkt i appen. När du öppnat upp den trycker du bara på Hedvig-knappen och spelar in ett kort röstmeddelande - sen tar Hedvig hand om resten!

Hur anmäler jag en skada om jag har blivit av med min mobil och inte kan använda appen?

Enkelt - skicka ett mail till help@hedvig.com så fixar vi det på nolltid, eller be om att bli uppringd i chatten nere till höger på denna sidan!

Vad händer om jag blir sjuk på resa?

Om du har skadats eller blivit sjuk utomlands och behöver akut vård, ring Hedvig Global Assistance dygnet runt på +45 38 48 94 61

Vad är självrisken?

Självrisken hos Hedvig ligger på 1500 kr.

Vem gäller försäkringen för?

Hedvig täcker dig och de som du bor med, exempelvis din sambo eller dina barn. Du anger hur många du vill försäkra i appen!

Ingår olycksfall i min försäkring?

Nej, tyvärr inte när du är hemma. Däremot täcker Hedvig självklart dig ifall du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka när du är på resa.

© Hedvig AB. Huvudkontor: Artillerigatan 10, 114 51, Stockholm. Org. nr. 559093-0334.

Exklusiv försäkringsgivare för Hedvigs försäkringar är International Insurance Company of Hannover SE, Sverige filial, org. nr. 516402-6345. Hedvig står under Finansinspektionens tillsyn.