Beräkna ditt pris
  • Hemförsäkring
  • Ge tillbaka
  • Hedvig Zero
  • Om Hedvig
  • Beräkna ditt pris
  • Blogg
  • Hur tårar gör oss starkar...

Hur tårar gör oss starkare som bolag

Kina Lundqvist
31 oktober 2019
Kina Lundqvist

Häromveckan samlades 32 Hedvigers i mitt vardagsrum för en heldagsoffsite (numera omdöpt till homesite). Eftersom jag inte bor i en herrgård blev det snabbt fullt i sofforna och på stolarna som dragits ut från köket, så folk fick helt sonika klämma ihop sig på golvet.

De flesta av oss har jobbat tillsammans ett tag vid det här laget (i startup-världen är ett halvår en mindre evighet), men just den här dagen fick vi också säga hej till två nya kollegor som träffade hela teamet för allra första gången. Två timmar efter det första morgonkaffet delades vi in i minde grupper. Under morgonen hade vi pratat om sårbarhet och hur det stärker vår tillit till varandra – tillit är, trots allt, en av våra grundvärderingar och fundamentet i vår affärsmodell.

Img

Stunder som gör skillnad på riktigt

Min grupp hamnade på sovrumsgolvet omringade av tända ljus, där vi under 1,5 timme lyssnade på varandras berättelser om de människor som haft störst betydelse i vår barndom, händelser som förändrat oss i grunden och misslyckanden som kommit att bli våra viktigaste livsläxor. Där satt vi alltså en helt vanlig fredagsmorgon strax före lunch – sju vuxna i en cirkel, med tårarna rinnandes i empati och samförstånd kring det svåra och vackra som vi alla obönhörligen går igenom.

"Där satt vi alltså en helt vanlig fredagsmorgon strax före lunch – sju vuxna i en cirkel, med tårarna rinnandes i empati och samförstånd kring det svåra och vackra som vi alla obönhörligen går igenom."

Så varför skriver jag det här?

Därför att sättet som alla Hedvigers öppnade upp sig på och omfamnade den här övningen säger väldigt mycket om vår kultur. Jag har ”bara” jobbat här sedan i våras, ändå känner jag mig närmre dessa människor än folk jag jobbat med i flera år på andra arbetsplatser. Och det är en kultur som inte skapas av en slump.

Det är ett medvetet arbete att hela tiden upprätthålla och stärka vår psykologiska trygghet för att verkligen se till att vi vågar öppna upp oss för varandra och säga vad vi tycker och tänker. Hur ska vi annars kunna komma på briljanta idéer och utmana varandra för att hela tiden bli ännu bättre? Det är inte lätt. Men alla relationer blir starkare ju mer man satsar på dem. Här på Hedvig säger vi ofta att vi inte kan förändra en hel bransch genom att vara och göra som alla andra. Och jag måste säga att vår kultur är ett ypperligt exempel på just det.

Kina Lundqvist, People & Performance Manager

Sök jobb på Hedvig
meet the teamlife at hedvig
Föregående inlägg

Fem anledningar till att...

Att gå igenom sin hemförsäkring en gång per år kan vara avgörande när skadan väl är framme.

Läs inlägget
Nästa inlägg

Sparappen Dreams gör byte...

Nu lanseras vårt nya partnerskap med Dreams – vår tids mest älskade sparapp med över 400 000 användare i Sverige och Norge.

Läs inlägget