Beräkna ditt pris
  • Hemförsäkring
  • Ge tillbaka
  • Hedvig Zero
  • Om Hedvig
  • Beräkna ditt pris
  • Blogg
  • Coronaviruset – såhär gäl...

Coronaviruset – såhär gäller din reseförsäkring

UD avråder nu från resor till alla länder. Detta innebär att ditt reseskydd inte gäller i något land, fram tills att UD ändrar sin rekommendation.

Jag vill ställa in min resa på grund av oro för coronaviruset. Vad gäller?
Tyvärr innefattar inte reseförsäkringen ett avbeställningsskydd. Generellt gäller avbeställningsskydd enbart om du har blivit sjuk innan avresan, men dubbelkolla med ditt rese- eller flygbolag för att ta reda på om du kan av- eller omboka din resa.

Jag befinner mig i ett riskområde och är rädd för att ha blivit smittad. Vad ska jag göra?
Om du insjuknar på ditt resmål bör du omedelbart söka läkarvård och kontakta Hedvig Global Assistance (SOS International) på +45 38 48 94 61. Hedvig täcker kostnader för läkarbesök, medicin och merkostnader för din hemresa.

Jag befinner mig i ett coronasmittat område och vill ta mig härifrån. Vad ska jag göra?
Om UD råder svenska medborgare att evakuera ett område så står Hedvig de merkostnader som uppstår i samband med att du tar dig hem till Sverige. Se till att du inte bryter mot de lokala karantänreglerna.

Vad händer om jag blir satt i karantän?
Om du har blivit satt i karantän på grund av smittspridning gäller inte försäkringsskyddet. Om du befinner dig inom EU kan du däremot ansöka om smittbärarpenning genom Försäkringskassan – läs mer här.

​​Om du är utomlands och har smittats av coronaviruset, kontakta Hedvig Global Assistance på telefonnummer +45 38 48 94 61. Har du fler frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss här eller via appen!

Föregående inlägg

Årsresumé 2019

Eftersom 2019 börjar närma sig sitt slut har vi sammanställt en lista med några av årets höjdpunkter.

Läs inlägget