Beräkna ditt pris
  • Hemförsäkring
  • Ge tillbaka
  • Hedvig Zero
  • Om Hedvig
  • Beräkna ditt pris
  • Blogg
  • Årsresumé 2019

Årsresumé 2019

Margarita Kradjian
23 december 2019
Margarita Kradjian

Eftersom 2019 börjar närma sig sitt slut har vi sammanställt en lista med några av årets höjdpunkter. Håll i er, nu blickar vi tillbaka till det gångna året!

I januari arbetade vi tätt ihop med några av landets universitet och högskolor för att utbilda studenter om vikten att ha en giltig försäkring. Eftersom vårterminen börjar i januari och det är en av årets mest intensiva flyttperiod valde många att skaffa Hedvig. Återigen – välkomna! 👋

I februari utsåg tidningen Forbes våra grundare Lucas Carlsén och Fredrik Fors till två av Europas 30 vassaste techentreprenörer under 30 år. Img I mars flyttade vi till ett nytt kontor – och vilket lyft det blev! Från en liten lägenhet på Artillerigatan i Stockholm till ett riktigt kontor på 330m². Varje gång vi får besök får vi höra att kontoret känns som ett hem – och vi kan inte annat än att hålla med!

I april införde vi eventserien The Secrets of Stockholm's Startups. Vi bjöd in techentreprenörer från företag så som VOI, Dreams och Gimi, för att ge en inblick i hur bolagen har blivit framgångsrika och varför så många startups kommer från just Stockholmsregionen. Det blev en succé, och dessutom helt fantastiskt att få träffa så många av er Hedvigmedlemmar! Img I maj utsåg Veckans affärer vår VD Lucas Carlsén till en av Sveriges 101 Supertalanger. Dessutom firade vi ettårsdag. Vi lanserade nämligen Hedvigappen i maj 2018!

I juni åkte vi till Bukarest för att spela in tre reklamfilmer. Stillbilden nedan kommer från en av filmerna och är tagen på centralstationen i Bukarest.Img I juli lanserade vi vårt referralprogram Hedvig Zero. Du vet väl att du kan bjuda in dina vänner till Hedvig och att ni därmed båda sparar 10 kr/mån på er hemförsäkring? Img I augusti fyllde vi på kassan och tog in ytterligare 100 miljoner SEK i riskkapital. Denna gång med två nya investerare: San Francisco-baserade Obvious Ventures och svenska D-Ax, Axel Johnsongruppens investeringsarm.

I september fotograferade vi våra första produktbilder och lanserade Hedvigappen i Dark mode. Img I oktober lanserade vi vår app på engelska. Detta har varit otroligt efterfrågat, så vi är superstola över att äntligen kunna erbjuda detta. Självklart finns även vår hemsida och alla villkor på engelska!

I november vann vi priset "Startup Launch of the Year" på SUP46's Swedish Startup Gala 2019. Otroligt roligt! Img Och nu är det äntligen december! Under det gångna året har vårt Stockholmskontor vuxit från 18 till 37 anställda – allt tack vare er! Stort tack – god jul och gott nytt år önskar Hedvig! 🎄

Läs mer om Hedvig
Föregående inlägg

The value of research and...

Exploring novel ways to create products and services is key in order to prove a new business and is something inherently very hard for large incumbent players in any market.

Läs inlägget